Βιομηχανία Τροφίμων – Αποτελεσματική Διαχείριση Απορριμμάτων

Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια παράγουν μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Απαιτούν επίσης πιο εξειδικευμένα δοχεία απορριμμάτων και καροτσάκια. Ο πιο συνηθισμένος τύπος απορριμμάτων περιλαμβάνει οργανικά απόβλητα (έτοιμα τρόφιμα και τα συστατικά του), πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, χαρτί και χαρτόνι, τα οποία μπορούν να διαχειρίζονται χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από δοχεία απορριμμάτων Rubbermaid και άλλα δοχεία εξωτερικού χώρου. Με σωστό προγραμματισμό μπορούν να μειωθούν και να ανακυκλωθούν σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση πολύτιμων φυσικών πόρων και επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας που δαπανάται για την κατασκευή νέων προϊόντων. Ο σωστός σχεδιασμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτελεσματική διάθεση των απορριμμάτων που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Η σπατάλη μπορεί να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Αυτό το άρθρο εξετάζει μερικούς πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη βιομηχανία τροφίμων:

Ιδέες για μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση

1. Αντικαταστήστε τα σκεύη, τα πιάτα από υλικά μιας χρήσης με επαναχρησιμοποιήσιμα. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα αποδεικνύονται οικονομικά μακροπρόθεσμα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν επανειλημμένα μετά τον καθαρισμό και αυτό μειώνει τα έξοδα σκουπιδιών.

2. Χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιούμενες χαρτοπετσέτες, τραπεζομάντιλα αντί για μίας χρήσης.

3. Αγοράστε μεγάλα δοχεία αντί να αγοράσετε πολλά μικρά. Αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρήματα αλλά θα μειώσει και τη σπατάλη των δοχείων.

4. Αν δείτε ένα μοτίβο στο φαγητό να περισσεύει από τους πελάτες, σκεφτείτε μικρότερες μερίδες. Εάν απαιτείται, αλλάξτε το κόστος αναλόγως, ένα χαμηλότερο κόστος θα σας κάνει πιο ανταγωνιστικούς, καθώς και λιγότερα τρόφιμα θα σπαταληθούν.

5. Ζητήστε από τους προμηθευτές σας να παρέχουν προϊόντα που είναι συσκευασμένα σε ανακυκλώσιμα υλικά.

6. Αγοράστε συμπυκνωμένα υγρά και σαπούνια και στη συνέχεια αποστάξτε τα στο τέλος σας αντί να αγοράσετε προ-αποσταγμένα έτοιμα προς χρήση διαλύματα. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα αλλά θα μειώσετε και τη σπατάλη κοντέινερ.

Χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου προγράμματος ανακύκλωσης

1. Η εκπαίδευση των εργαζομένων σας σχετικά με τα πλεονεκτήματα της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης είναι υψίστης σημασίας. Η πλήρης συμμετοχή των εργαζομένων μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσής σας.

2. Βεβαιωθείτε ότι οι κάδοι ανακύκλωσης και απορριμμάτων φαίνονται διαφορετικοί και επισημαίνονται ευκρινώς με αυτοκόλλητα ανακύκλωσης.

3. Οι κάδοι ανακύκλωσης πρέπει να τοποθετούνται σε βολικές τοποθεσίες όπου μπορούν να τους προσεγγίσουν όλοι. Αυτό ισχύει για κάδους που τοποθετούνται στην περιοχή μαγειρέματος καθώς και για κάδους που τοποθετούνται στην περιοχή πελατών.

4. Ενημερώστε τους πελάτες για το πρόγραμμα ανακύκλωσης στις εγκαταστάσεις σας. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη βελτίωση της εικόνας σας και θα ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των πελατών για την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Οι κορυφαίες εταιρείες κατασκευής κάδων ανακύκλωσης όπως οι Rubbermaid, Waste Warrior, Ecolad, United Receptacles, Techstar, Witt και Safco έχουν κατασκευάσει αρκετούς κάδους λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ανακύκλωσης της βιομηχανίας τροφίμων. Μερικοί πιο δημοφιλείς κάδοι για τους υπαλλήλους είναι τα στοιβαζόμενα δοχεία ανακύκλωσης και τα καρότσια κυκλοφορίας. Οι πιο δημοφιλείς κάδοι για την περιοχή πελατών είναι το Recycling Container for Aluminium Cans και το Designer and Steel Containers, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από κάδους ανακύκλωσης για να καλύψετε τις ανάγκες του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top