Βήματα DIY για αλλαγή εξαρτημάτων οθόνης iPhone 6

Εάν η αγαπημένη σας οθόνη iPhone 6 έχει υποστεί οποιαδήποτε φυσική ζημιά και η οθόνη της έχει θρυμματιστεί αγνώριστα, τότε δεν πρέπει να χάσετε χρόνο για να την αντικαταστήσετε. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν το κάνετε αυτό.

Εάν έχετε ήδη αγοράσει το «Apple Care», τότε η επιλογή DIY δεν είναι για εσάς. Κάνοντας οποιαδήποτε κίνηση για αυτο-αντικατάσταση της οθόνης θα ακυρωθούν οι όροι της συμφωνίας και δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του ‘Apple Care’. Ωστόσο, δεν έχει σημασία αν το iPhone 6 σας εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση ή όχι, επειδή η εγγύηση δεν καλύπτει κανένα είδος φυσικής ή υδάτινης ζημιάς.

Η εξέταση τέτοιων παραγόντων θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να προχωρήσετε ή όχι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει μια γνήσια οθόνη Apple iPhone 6 και εργαλεία αντικατάστασης για την εργασία. Ορισμένα απλά βήματα DIY δίνονται εδώ για να σας καθοδηγήσουν προς την αντικατάσταση οθόνης του iPhone 6.

• Ξεκινήστε τη διαδικασία αφαιρώντας τις κάτω βίδες χρησιμοποιώντας ένα πενταλοβοκατσαβίδι. Η αφαίρεση αυτών των βιδών χαλαρώνει την οθόνη.

• Για να αφαιρέσετε τη θρυμματισμένη οθόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή iSlack που είναι μια βεντούζα σχεδιασμένη για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, η οθόνη θα πρέπει να αφαιρεθεί μέχρι τη μέση με το iSlack και η υπόλοιπη πρέπει να αφαιρεθεί μόνο αφού αποσυνδέσετε τα διάφορα καλώδια και τους συνδέσμους.

• Αφαιρέστε την πλάκα σύνδεσης PCB και τα καλώδια σύνδεσης. Η διαδικασία συνεχίζεται με την αφαίρεση του ακουστικού, της κάμερας, του αισθητήρα εγγύτητας, του αισθητήρα φωτός και της διάταξης ευκαμψίας μικροφώνου.

• Κατά την αφαίρεση τέτοιων συγκροτημάτων και συνδέσμων, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι στερεωμένα με κόλλα και η εφαρμογή υπερβολικής αντοχής μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα εξαρτήματα.

• Εστιάστε στην αφαίρεση της διάταξης του κουμπιού αρχικής οθόνης και του ίδιου του κουμπιού αρχικής οθόνης. Το κουμπί στερεώνεται με μια κόλλα στο ελαστικό συγκρότημα που είναι τοποθετημένο στην οθόνη και πρέπει να το αφαιρέσετε απαλά για να αποφύγετε οποιαδήποτε ζημιά.

• Αφού αφαιρέσετε προσεκτικά όλα αυτά τα μέρη, θα βρείτε την πίσω πλάκα LCD που συνδέεται με 7 βίδες Phillip.

Όταν αφαιρέσετε την παλιά πίσω πλάκα LCD, μπορείτε να εγκαταστήσετε τη νέα οθόνη και να τοποθετήσετε όλα τα εξαρτήματα προσεκτικά με την ακριβή σειρά που αφαιρέθηκαν. Θα είναι καλύτερα να σημειώνετε όλη τη διαδικασία με τη σειρά, ώστε κατά την επανεγκατάσταση όλων των εξαρτημάτων να μπορείτε να ανατρέξετε στις σημειώσεις και να αποφύγετε τυχόν λάθη.

Για βοήθεια ή καθοδήγηση, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μερικά βίντεο στο διαδίκτυο για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε όταν αντικαθιστάτε τα εξαρτήματα της οθόνης του iPhone. Είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε όλη τη διαδικασία. Συνιστάται να το κάνετε σε μία αδιάλειπτη συνεδρία.

Σχολιάστε