Αναπτύξτε όμορφα αφρικανικά βιολετί φυτά εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας υδροπονία

Χρήση υδροπονίας για την καλλιέργεια αφρικανικών βιολετών.

Οι αφρικανικές βιολέτες είναι πλούσια πολύχρωμα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου και είναι αγαπημένα σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν πολύ αυτά τα μικρά λουλούδια σε γλάστρες επειδή είναι όμορφα, άφθονα ανθοφόρα φυτά που καταλαμβάνουν λίγο χώρο και μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε γωνία ή σε ένα περβάζι παραθύρου.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε όμορφες αφρικανικές βιολέτες χρησιμοποιώντας υδροπονική κηπουρική; Είναι χωρίς έδαφος, χρησιμοποιώντας θρεπτικά συστατικά που τροφοδοτούν το ριζικό σύστημα. Τα λουλούδια είναι δύο φορές πιο υγιή και πολύ πιο πλούσια αν καλλιεργηθούν με υδροπονία. Χρειάζονται καλό φωτισμό και ακόμη και θερμοκρασίες.

Χρειάζονται χώρο για να αναπτύξουν ένα ριζικό σύστημα, αλλά δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλο ή τα φυτά δεν θα ευδοκιμήσουν. Με την κηπουρική Hydroponics, το φυτό δεν θα χρειαζόταν να σπαταλήσει την ενέργειά του αναπτύσσοντας εκτεταμένα ριζικά δίκτυα, επειδή το υδροπονικό σύστημα με ειδικά αποθέματα θρεπτικών συστατικών θα φρόντιζε γι’ αυτό. Έτσι μεγαλώνουν πιο πλούσια και πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιώντας κανονικό χώμα και γλάστρα, είναι φυτό αργής ανάπτυξης. Ειδικά όταν τα ξεκινάμε από ένα μονόφυλλο. Θα διαπιστώσετε ότι οι αφρικανικές βιολέτες καλλιεργούνται εύκολα σε εσωτερικούς χώρους και με πολύ μικρό κόστος. Καλλιεργούνται ακόμη και εμπορικά χρησιμοποιώντας γυάλινο περίβλημα και υδροπονία.

Το υδροπονικό σύστημα για την καλλιέργεια της αφρικανικής βιολέτας για εμπορική χρήση επίσης έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένο. Στην πραγματικότητα, η υδροπονική κηπουρική για τις αφρικανικές βιολέτες έχει αποδειχθεί μια πολύ προσοδοφόρα επιχείρηση. Είναι φθηνότερο, αποτελεσματικό, πιο καθαρό από την υπαίθρια κηπουρική και δεν έχετε έντομα, και κακό καιρό, ζιζάνια ή παρακολούθηση εντόμων.

Το υδροπονικό σύστημα προσφέρεται για εύκολη χρήση επαρκούς φωτισμού για αυτό το λουλούδι. Η χρήση κατάλληλου HID ή φθορίζοντος φωτός φόρτισης υψηλής έντασης (που ονομάζονται φώτα ανάπτυξης LED) σε εσωτερικούς χώρους θα ικανοποιήσει εύκολα τις απαιτήσεις φωτός για τα φυτά. Τα άνθη της αφρικανικής βιολέτας χρειάζονται θερμοκρασία 60 έως 80 βαθμούς για να επιτύχουν τη βέλτιστη ανάπτυξη. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το διατηρήσει ο εσωτερικός κηπουρός. Το χειμώνα, φροντίστε να μην κρυώνει το δωμάτιο για τα λουλούδια.

Ένα πολύ μικρό υδροπονικό σύστημα είναι ιδανικό για την Αφρικανική Βιολέτα καθώς και για άλλα λουλούδια και λαχανικά. Υπάρχουν εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα άρδευσης με αντλία πλημμύρας και αποστράγγισης που εξασφαλίζει τον βέλτιστο έλεγχο της υγρασίας για υγιείς ρίζες. Το σύστημα λειτουργεί αντλώντας το θρεπτικό διάλυμα από μια δεξαμενή σε ένα δίσκο νερού όπου τα επίπεδα του νερού ελέγχονται με ακρίβεια. Τα φυτά ποτίζονται ομοιόμορφα σε χρονομετρημένο κύκλο για βέλτιστο έλεγχο της υγρασίας και πιο υγιείς ρίζες. Με αυτό τον τρόπο όταν τα φυτά ποτίζονται από κάτω τα φύλλα και τα λουλούδια δεν παθαίνουν ζημιά από το νερό που τα αγγίζει. Δεν μπορούν να αγγίξουν το νερό το φύλλο αλλιώς θα πεθάνει.

Οι αφρικανικές βιολέτες πολλαπλασιάζονται εύκολα. Απλώς κόψτε ένα φύλλο αφήνοντας λίγο στέλεχος για να το βάλετε στο νερό. Για να μην αγγίξει το φύλλο το νερό ενώ περιμένετε να αναπτυχθούν οι ρίζες, είναι να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο και να ανοίξετε μια τρύπα σε αυτό και στη συνέχεια να τοποθετήσετε το στέλεχος μέσα από την τρύπα στο νερό. Αυτό θα εμποδίσει το φύλλο να αγγίξει το νερό ενώ ο μίσχος μεγαλώνει τις ρίζες.

Όταν έχει αρκετές ρίζες μπορείτε να το βάλετε στη δική του γλάστρα. Πολλοί λάτρεις της Αφρικανικής Βιολέτας θα ανταλλάξουν φύλλα για να αποκτήσουν μια ποικιλία διαφορετικών φυτών. Μπορείτε ακόμη και να διασταυρώσετε αφρικανικές βιολέτες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι αφρικανικές βιολέτες έχουν αρσενικά και θηλυκά μέρη. Τα αρσενικά μέρη αποτελούνται από τους στήμονες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από ανθήρες και νημάτια. Έχουν νιφάδες κίτρινη γύρη. Τα θηλυκά μέρη αποτελούνται από το στίγμα, το στυλ και την ωοθήκη και είναι ώριμα όταν γίνονται κολλώδη, καθιστώντας τα έτοιμα να δεχτούν τη γύρη. Απλώς κοιτάξτε στο κέντρο μιας άνθισης μιας από τις αφρικανικές βιολέτες σας για να δείτε τα αρσενικά και θηλυκά μέρη. Έτσι, μπορείτε να έχετε διαφορετικά χρώματα, μονές, διπλές, βολάν άκρες και σχεδόν όποιον συνδυασμό μπορείτε να σκεφτείτε.

Είναι καλύτερο να έχετε πολλά διαφορετικά φυτά αφρικανικής βιολέτας στο σπίτι σας γιατί αν τα φυτά είναι μόνο αρσενικά ή θηλυκά, δεν θα είναι πολύ χαρούμενα και δεν θα ανθίσουν πολύ καλά, αν καθόλου. Θα λάβετε άφθονη ανταμοιβή για το κόστος και την προσπάθειά σας για την ομορφιά που φέρνουν αυτά τα υπέροχα φυτά στο σπίτι σας εδώ και χρόνια.

Σχολιάστε