Ανακύκλωση χαρτιού

Το περιβάλλον αναφέρεται στην αλληλεπίδραση του εδάφους, του αέρα, του κλίματος και της τοπογραφίας με φυτά και ζώα σε ένα δεδομένο περιβάλλον. Το περιβάλλον επηρεάζει τη συμπεριφορά και την επιβίωση κάθε ζωντανού οργανισμού, είτε είναι ζώα, φυτά ή άνθρωποι. Οποιαδήποτε αλλαγή στο περιβάλλον προκαλεί αλλαγές στη βιολογική μας ανάπτυξη και στην καθημερινή μας ζωή. Το περιβάλλον έχει υποστεί συνεχή υποβάθμιση τον τελευταίο αιώνα. Οικολόγοι και επιστήμονες έχουν αρχίσει να ερευνούν μεθόδους για τη διάσωση του περιβάλλοντος από τη ρύπανση, την αποψίλωση των δασών και την πληθυσμιακή έκρηξη. Μία από τις καλύτερες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση είναι η ανακύκλωση. Ένας μεγάλος αριθμός απορριμμάτων, όπως το γυαλί, τα πλαστικά, τα απορρίμματα μετάλλων και τα απορρίμματα χαρτιού, συνήθως ανακυκλώνονται για την πρόληψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Η ανακύκλωση χαρτιού αναφέρεται στη διαδικασία μετατροπής του άχρηστου χαρτιού, που θεωρείται απόβλητο μετά την κατανάλωση, και του παλιοσίδερου, που θεωρείται απόβλητο πριν από την κατανάλωση, σε χρησιμοποιήσιμα προϊόντα. Η ανακύκλωση χαρτιού περιλαμβάνει το διαχωρισμό των ινών για τη δημιουργία νέων φύλλων ή την καύση των απορριμμάτων χαρτιού για τη δημιουργία μιας πηγής ενέργειας. Η διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού ξεκινά με τον διαχωρισμό των συστατικών ινών χαρτιού χρησιμοποιώντας νερό ως μέσο. Ένα υλικό πολτού πολτού δημιουργείται από τη διαδικασία που στη συνέχεια καθαρίζεται για να αφαιρεθούν τυχόν μη ινώδεις μολυντές. Ορισμένες διαδικασίες ανακύκλωσης μπορεί επίσης να απαιτούν την αποσύνδεση των ινών με τη χρήση χημικών ουσιών όπως το υδροξείδιο του νατρίου που ακολουθείται από μια φάση λεύκανσης με χρήση υπεροξειδίων για να φαίνεται το χαρτί λευκό. Τέλος, οι καθαρισμένες και λευκασμένες ίνες αναμειγνύονται με παρθένες ίνες για να παραχθεί ανακυκλωμένο χαρτί. Η διαδικασία ανακύκλωσης χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τη δημιουργία νέων προϊόντων χαρτιού από πολτό ξύλου και επίσης μειώνει την παραγωγή απορριμμάτων.

Η ανακύκλωση χαρτιού χρησιμοποιείται για την ανακύκλωση διαφορετικών τύπων προϊόντων χαρτιού, όπως λευκό χαρτί γραφείου, κυματοειδές χαρτόνι, εφημερίδα, κερωμένα χαρτοκιβώτια, τηλεφωνικοί κατάλογοι και μικτό χαρτί. Τα προϊόντα χαρτιού έχουν γίνει τα μεγαλύτερα συστατικά στερεών αποβλήτων, αποτελώντας σχεδόν το 31 έως 38 τοις εκατό των χωματερών στη χώρα. Η ανακύκλωση χαρτιού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους επανεπεξεργασίας αυτού του χαμένου χαρτιού. Ένας μεγάλος αριθμός βιομηχανιών που είναι αφοσιωμένοι στην παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτιού εμφανίστηκαν πρόσφατα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top