Ένας καλλιτέχνης από το Εσκισεχίρ παράγει χαρτί από λαχανικά

Ο 55χρονος Avdan, συνταξιούχος δάσκαλος της Σχολής Ανοιχτής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Anadolu, διεξήγαγε έρευνα σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για χρήση στα καλλιτεχνικά του έργα πριν από 2 χρόνια.

Ο Avdan, ο οποίος βρήκε την κατασκευή φυτικού χαρτιού στο Διαδίκτυο και έμαθε αυτή την τεχνική πειραματιζόμενος, άρχισε να χρησιμοποιεί το χαρτί που έφτιαχνε από λαχανικά όπως καρότο, ραπανάκι, λάχανο, κουνουπίδι, αγγούρι στο εργαστήριο του σπιτιού του, κολάζ, ελαιογραφία και ελαιογραφία . έργα πορτραίτου.

Ο Avdan, ο οποίος χρησιμοποιεί το χαρτί που παράγει σε περισσότερα από 10 έργα και διδάσκει αυτήν την τεχνική σε περίπου 40 άτομα σε 6 εργαστήρια, στοχεύει να μειώσει την καταστροφή της φύσης από την ανθρωπότητα, εφιστώντας την προσοχή στη σημασία της ανακύκλωσης.

«Έφτιαχνα χαρτί από σκουπίδια»

Η Hülya Avdan είπε στον ανταποκριτή του AA ότι τα δέντρα που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή παραγωγή χαρτιού έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Avdan, ο οποίος εξήγησε ότι χιλιάδες δέντρα κόβονται κάθε χρόνο για την παραγωγή χαρτιού:

“Τα χαρτιά από λαχανικά μπορούν να αντικαταστήσουν το χαρτί από ξύλο. Είμαι κάποιος που νοιάζεται για την ανακύκλωση. Τα απόβλητα και τα σκουπίδια με ανησυχούσαν πολύ όταν ήμουν μικρός. Ακόμα και ως παιδί, αναρωτιόμουν τι θα γινόταν με τέτοια σκουπίδια. Οικιακά απορρίμματα όπως π.χ. μέταλλο, γυαλί, πλαστικό και χαρτί πρέπει να ανακυκλώνονται αντί στον κάδο απορριμμάτων. Τα έβαζα στους κάδους ανακύκλωσης. Τα πετούσα στους κάδους ανακύκλωσης. «Έφτιαχνα χαρτί από σκουπίδια. Τότε συνειδητοποίησα ότι το χαρτί μπορεί να παραχθεί και από χαρτί. λαχανικά. Με ενέπνευσε ιδιαίτερα ο Ολλανδός καλλιτέχνης που δημιούργησε αυτά τα έργα.

Είπε ότι χρησιμοποίησε λαχανικά μεγάλης επιφάνειας από το κυνήγι για να φτιάξει χαρτί.

Avdan, ο οποίος δήλωσε ότι τα ανοιχτόχρωμα λαχανικά είναι κατάλληλα για παραγωγή χαρτιού:

«Για παράδειγμα, τα πλατιά ριζικά μέρη του κόκκινου λάχανου είναι πιο χρήσιμα. Χρησιμοποιώ επίσης λαχανικά όπως καρότα, αγγούρια, σέλινο. Τα προϊόντα που περιέχουν άμυλο και ζάχαρη δεν είναι κατάλληλα για την παρασκευή χαρτιού. Ψιλοκόβω τα λαχανικά και τα βάζω σε βραστό νερό για λίγο.- τοποθετείται από πάνω.«Έτσι συνδέομαι. Στη συνέχεια στεγνώνει υπό πίεση και το χαρτί είναι έτοιμο. Χρησιμοποιώ αυτό που κάνω στα καλλιτεχνικά μου έργα. Κάνω δώρα στους φίλους μου».

Ο Avdan πρόσθεσε ότι θέλει να συμβάλει στην οικολογική ισορροπία διδάσκοντας αυτήν την τεχνική σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.


Στην ιστοσελίδα του Anadolu Agency συνοψίζονται και δημοσιεύονται οι ειδήσεις που παρέχονται στους συνδρομητές μέσω του Συστήματος Εκπομπής Ειδήσεων ΑΑ (HAS). Επικοινωνήστε μαζί μας για να εγγραφείτε.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top